Dak Coaten

Dakcoating, beschermt het dak

Het coaten van daken is belangrijk om slijtage aan het dak te voorkomen. Dit gebeurt met speciale dakcoating. Slijtage aan daken vindt plaats terwijl niemand het ziet. Het gebeurt elke dag opnieuw, in de zomer en winter. In de meeste gevallen komt het probleem pas aan het licht als het te laat is. Na een hevige stortbui of een storm bijvoorbeeld. Dan levert achterstallig onderhoud aan het dak niet alleen schade op aan het dak zelf, maar ook bijkomende kosten aan alles wat zich daaronder bevindt: kantoorinventaris, machinepark en voorraad. De preventieve behandeling van het dakoppervlak met speciaal ontwikkelde coatings voorkomt dit. Bij Het Zuiden Coatings ligt het werk in handen van professionals. Die staan garant voor vakwerk.

Wat voor daken coaten wij vaak?

Waarom daken coaten?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk. Het coaten van daken loont. Coaten is een efficiënte renovatiemethode die financieel en functioneel veel voordeel biedt. Dakcoating rekent op betaalbare wijze af met de risico’s van verouderde daken. Hierdoor zal de levensduur van het dak verlengen. Het Zuiden Coatings hanteert bovendien een garantietermijn tot tien jaar: de hoogste bescherming van daken tegen de laagste kosten.

Advies vragen voor mijn dak

De voordelen van dak het coaten van je dak

Het coaten van daken biedt veel voordeel.

  • Minder milieubelastend (bij watergedragen coating).
  • Geen afvoer versleten onderlaag.
  • Continuïteit van de bedrijfsvoering.
  • Esthetische opwaardering pand.
  • Beheersbare binnentemperatuur (witte coating).

Bitumen daken

Bekijk bitumen daken

Stalen dakbeplating

Dakcoating aanbrengen
Bekijk stalen dakbeplating

Stalen dakconstructie

Staalconstructie reinigen
Bekijk stalen constructie

Lichtstraten

Bekijk lichtstraten

Welke soorten dakcoating zijn geschikt?

De markt kent verschillende coatings voor het coaten van daken. Het Zuiden Coatings is al tientallen jaren actief in dit vakgebied. De ruime ervaring is van groot belang bij het deskundig adviseren over welke coating geschikt is op elke specifieke locatie. Voor alle denkbare combinaties van daktype en ondergrond, bestaan speciale coatings. De meest voorkomende producten zijn:

  • Roestwerende coating: roestwerend en watergedragen coating voor stalen daken, constructies en onderzijde dakbeplating.
  • Siliconen coating: op basis van siliconen voor bitumen daken.
  • Fillcoat: voor dakgoten, bestand tegen stilstaand water.
  • Vernac: transparante coating voor herstel en bescherming van lichtstraten.

Hoe werkt dakcoating?

Het coaten van daken is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om in de buitenlucht op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating op daken gebeurt in drie stappen.

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het grondig reinigen van het bestaande dakoppervlak met een industriële hogedrukreiniger. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen kritieke punten -vooral rond hoeken, doorvoeren en afvoeren in het oppervlak- een extra behandeling met een specialistische primer. De behandeling van kwetsbare plekken verhoogt de kwaliteit van de coating.

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de coating door professionals. Afhankelijk van de conditie van de onderlaag, is één of twee lagen voldoende voor jarenlange zekerheid en bescherming. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.

Dakcoating aanbrengen

Wat kost het coaten van je dak?

Voor ook maar een schatting van de kosten aan bod komt, eerst het volgende: voorkomen is beter dan genezen. Een calamiteit op het dak veroorzaakt per definitie veel kosten. Sterker nog, de prijs voor het aanbrengen van een nieuwe -optimaal beschermende coating- valt in het niet bij de rekening voor het aanbrengen van een compleet nieuw dak of een nieuwe dakbedekking. Dat de investering geen gapend gat in de exploitatiebegroting van een pand slaat, staat ook bij voorbaat vast.

Het Zuiden Coatings hanteert geen standaardprijs per vierkante meter. Daarvoor zijn de omstandigheden (conditie, bereikbaarheid, materiaalsoort en schaalgrootte) per project te divers. Dit is ook waarom vrijblijvend offreren juist wel standaard is. De technisch specialist voert ter plaatse een inspectie uit, weegt alle relevante omstandigheden tegen elkaar af en berekent zorgvuldig de kosten. Lange termijn plannen? Geen probleem. Wanneer een ingreep niet direct noodzakelijk is, dan staat dit in het rapport vermeld. Maatwerk is de norm.

Offerte aanvragen

Tien jaar garantie op dakcoatings

Het aanbrengen of vernieuwen van een duurzame en milieuverantwoorde coating door Het Zuiden Coatings, geldt als efficiënte en effectieve methode om de levensduur van daken te verlengen. Zelfs bij een sterk verouderd oppervlak zorgt de nieuwe toplaag voor zekerheid. Tien jaar gegarandeerde bescherming is geen uitzondering.

Wat we doen

Dak coaten en zonnepanelen? 

Ik heb zonnepanelen op mijn dak. Kan ik mijn dak laten coaten?
Vastgoedeigenaren en gebruikers van panden gaan steeds vaker over tot het plaatsen van zonnepanelen op daken. Goed voor het milieu, het imago én de energiekosten. Het is raadzaam om voor plaatsing van de panelen de conditie van het dak te (laten) inspecteren. Na montage is de ondergrond voortaan moeilijk bereikbaar wat tot hogere kosten voor onderhoud leidt. Een ander belangrijk punt van aandacht is de kleur van het dakoppervlak. Dit speelt vooral bij een zwarte ondergrond. Want in dat geval daalt het rendement van de zonnepanelen aanzienlijk. Dit komt door de warmte die het dak absorbeert en uitstraalt op de panelen. Een witte coating weerkaatst het zonlicht waardoor de temperatuurstijging beperkt blijft.

Offerte aanvragen?

Klik hier om contact te leggen met Het Zuiden Coatings. De responstijd bij het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte bedraagt een tot drie werkdagen.

Contact maken

dakcoating016

dakcoating015

dakcoating014

dakcoating013

dakcoating012

dakcoating011

dakcoating010

dakcoating09

dakcoating08

dakcoating06

dakcoating05

dakcoating04

dakcoating03

dakcoating02

dakcoating01