Coaten bitumen daken

Coating beschermt Bitumen daken

Je bitumen dak is toe aan onderhoud. Als je je dak laat coaten zorg je voor extra bescherming. Want wat nog niet bekend is onder alle vastgoedeigenaren, is de beperkte levensduur van bitumen daken. Na verloop van tijd ontstaat onherroepelijk craquelé-vorming. Ook verschijnen her en der slijtageplekken. Dit is het gevolg van schadelijke uv-straling. Op termijn zorgt niets meer dan gewoon dagelijks zonlicht ervoor dat de dakbedekking niet meer waterdicht is.

Het Zuiden Coatings herstelt de functionaliteit van een bitumen dak door het aanbrengen van een speciaal voor dit doel ontwikkelde coating. Na de bewerking is het dak voor een lange periode beschermd tegen schadelijke weersinvloeden. Bijkomend voordeel van de coating is de bestendigheid tegen stilstaand water.

Voordelen coating op een bitumen dak

Als je je bitumen dak laat coaten zorgt dit voor veel voordelen.

  • Lagere exploitatiekosten – langere levensduur (uv-bestendig).
  • Beheersing binnentemperatuur en energiekosten – reflectie zonlicht.
  • Verbetering rendement zonnepanelen – minder warmteabsorptie.
  • Minder milieubelastend.
  • Geen afvoer versleten onderlaag.
Advies vragen voor mijn dak

Wat kost het coaten van mijn bitumen dak?

We krijgen regelmatig de vraag hoeveel het coaten van een dak kost.

Voor ook maar een schatting van de kosten aan bod komt, eerst het volgende: voorkomen is beter dan genezen. Een calamiteit op het dak veroorzaakt per definitie veel kosten. Sterker nog, de prijs voor het aanbrengen van een nieuwe -optimaal beschermende laag siliconen- valt in het niet bij de rekening voor het aanbrengen van een compleet nieuwe dakbedekking. Dat de investering geen gapend gat in de exploitatiebegroting van een pand slaat, staat ook bij voorbaat vast.

Het Zuiden Coatings hanteert geen standaard prijs per vierkante meter. Daarvoor zijn de omstandigheden (conditie, bereikbaarheid, materiaalsoort en schaalgrootte) per project te divers.

Dit is ook waarom vrijblijvend offreren juist wel standaard is. De technisch specialist voert ter plaatse een inspectie uit, weegt alle relevante omstandigheden tegen elkaar af en berekent zorgvuldig de kosten. Lange termijn plannen? Geen probleem. Wanneer een ingreep niet direct noodzakelijk is, dan staat dit in het rapport vermeld. Maatwerk is de norm.

Waarom bitumen daken coaten?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk. Het coaten van bitumen dakbedekking loont. Het is een efficiënte renovatiemethode die financieel en functioneel volledig in balans is. De toepassing van siliconen coating rekent op betaalbare wijze af met de risico’s van verouderde bitumen daken. Het Zuiden Coatings hanteert bovendien een garantietermijn tot tien jaar: de hoogste bescherming tegen de laagste kosten.

Maar ook het coaten van stalen dakbeplating, stalen dakconstructies en Lichtstraten is erg belangrijk.

Op onderstaande afbeelding ziet u het temperatuurverschil tussen het zwarte dak en het proefstuk met de witte coating. Het blauwe gedeelte betreft een proefstuk met onze witte coating.

Offerte aanvragen

Hoe werkt coating van bitumen daken?

Het coaten van een bitumen dak is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om in de buitenlucht op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van siliconen coating op bitumen daken gebeurt in drie stappen.

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het voorzichtig, maar grondig reinigen van het bestaande dakoppervlak met een industriële hogedrukreiniger. De druk blijft laag om beschadiging van de kwetsbare bitumenlaag te voorkomen. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen kritieke punten -vooral rond hoeken, doorvoeren en afvoeren in het oppervlak- een extra behandeling met een specialistische primer. De behandeling van kwetsbare plekken met geotex (vliezen) en siliconen coating verhoogt de kwaliteit van de nieuwe toplaag.

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van Siliconen Dak Coating door professionals. Afhankelijk van de conditie van de onderlaag, is één of twee lagen voldoende voor jarenlange zekerheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.

Siliconen Dakcoating

De coating die de levensduur van bitumen aanzienlijk verlengt, is Siliconen Dak Coating. Dit milieuverantwoorde product is speciaal ontwikkeld voor de renovatie en het herstel van bitumen daken. Wat de hoge kwaliteit bepaalt is het volgende:

  • Uitstekende hechting op elk bitumen oppervlak.
  • Blijvend elastisch.
  • Ongevoelig voor werking ondergrond.
  • Bestand tegen (sterke) schommelingen van temperatuur.
  • Reflecteert zonlicht (wit).

Tot tien jaar garantie

Duurzaamheid zit in meer dan de nieuwe siliconencoating op zich. Het Zuiden Coatings bouwt ook graag aan duurzaamheid in relatie met opdrachtgevers. Dit betekent dat service en onderhoud ook doorgaat ná oplevering van een project. Om de kwaliteit van het werk te borgen, geldt een garantie die -afhankelijk van de productkeuze- oploopt tot tien jaar.

Offerte aanvragen?

Klik hier om contact te leggen met Het Zuiden Coatings. De responstijd bij het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte bedraagt een tot drie werkdagen.

Contact maken

dakcoating016

dakcoating015

dakcoating014

dakcoating013

dakcoating012

dakcoating011

dakcoating010

dakcoating09

dakcoating08

dakcoating06

dakcoating05

dakcoating04

dakcoating03

dakcoating02

dakcoating01