Lichtstraten coaten

Het coaten van lichtstraten

Het coaten van een lichtstraat wordt steeds vaker gedaan. ‘Het is tegenwoordig aardig donker onder de lichtstraat’. Klinkt vast bekend. Het valt te begrijpen. Het vervuilde oppervlak is moeilijk bereikbaar en de verontreiniging is hardnekkig van aard. Maar precies in de lichtstraat is dat ongewenst. Het Zuiden Coatings reinigt het oppervlak en brengt daarna een beschermende, duurzaam transparante coating aan op de lichtstraat. Dit herstelt de lichtdoorlatendheid voor de lange termijn.

Waarom lichtstraten coaten?

Het coaten van een lichtstraat betekent een grote lichtopbrengst in ruil voor een kleine inspanning. De zon komt elke dag voor niets op. Overal waar de gratis toetreding van daglicht gewenst is, draagt een heldere lichtstraat bij aan het profijt. Na de behandeling door Het Zuiden Coatings doet de zon weer minimaal tien jaar datgene wat we verwachten: gratis daglicht leveren.

Advies vragen voor mijn dak

Wat zijn de voordelen van een heldere lichtstraat?

De voordelen van het coaten van een lichtstraat zijn:

  • Hogere lichtopbrengst.
  • Lagere energiekosten.
  • Esthetisch fraai.

Ook weten wat de voordelen zijn van het coaten van bitumen daken, stalen dakbeplating en stalen dakconstructies?

Hoeveel kost het coaten van mijn lichtstraat?

Voor ook maar een schatting van de kosten aan bod komt voor het coaten van een lichtstraat, eerst het volgende: voorkomen is beter dan genezen. Elke dag minder lichtopbrengst betekent elke dag een extra kostenpost. De prijs voor het aanbrengen van een transparante coating in een lichtstraat, valt in het niet bij de rekening voor een nieuwe. Dat de investering geen gapend gat in de exploitatiebegroting van een pand slaat, staat ook bij voorbaat vast.

Het Zuiden Coatings hanteert geen standaard prijs per vierkante meter van het coaten van een lichtstraat. Daarvoor zijn de omstandigheden (conditie, bereikbaarheid, materiaalsoort en schaalgrootte) per project te divers.

Dit is waarom we graag een vrijblijvende offerte uitbrengen. De technisch specialist voert ter plaatse een inspectie uit, weegt alle relevante omstandigheden tegen elkaar af en berekent zorgvuldig de kosten. Lange termijn plannen? Geen probleem. Wanneer een ingreep niet direct noodzakelijk is, dan staat dit in het rapport vermeld. Maatwerk is de norm.

Offerte aanvragen

Het coaten van een lichtstraat, hoe werkt dit?

Coaten is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating in lichtstraten gebeurt in drie stappen.

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het voorzichtig, maar grondig reinigen van het oppervlak. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen kritieke punten -hoeken en naden- een extra behandeling met een specialistische primer. De behandeling van kwetsbare plekken geldt als borging voor de kwaliteit van de nieuwe toplaag.

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de transparante coating. Afhankelijk van de conditie van de onderlaag, is één laag voldoende voor jarenlange lichtdoorlatendheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.

Welke coating is geschikt voor lichtstraten?

Het Zuiden Coatings kiest voor de coating; Mathys Vernac. Deze transparante acrylaat vernis is uitermate geschikt voor gebruik op hard polyester. De superieure coating herstelt de vezels van de lichtstraten en beschermt het polyester duurzaam tegen weersinvloeden en verontreiniging.

Voordelen van Mathys Vernac coating:

  • De coating is transparant.
  • De coating is bestand tegen weersinvloeden.
  • De coating is soepel.
  • De coating is alkalivast.
  • De coating vergeelt niet.

Tot vijf jaar garantie

Duurzaamheid zit in meer dan de nieuwe coating op zich. Het Zuiden Coatings bouwt ook graag aan duurzaamheid in relatie met opdrachtgevers. Dit betekent dat service en onderhoud ook doorgaat ná oplevering van een project. Om de kwaliteit van het werk te borgen, geldt een garantie die -afhankelijk van de productkeuze- oploopt tot vijf jaar.

Offerte aanvragen?

Klik hier om contact te leggen met Het Zuiden Coatings. De responstijd bij het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte bedraagt een tot drie werkdagen.

Contact maken

dakcoating016

dakcoating015

dakcoating014

dakcoating013

dakcoating012

dakcoating011

dakcoating010

dakcoating09

dakcoating08

dakcoating06

dakcoating05

dakcoating04

dakcoating03

dakcoating02

dakcoating01