Gevelcoating

De levensduur verlengen en het aanzicht verfraaien

Gevelcoating verlengt de levensduur en verfraait het aanzicht van een bedrijfspand. Het aanzicht van een bedrijfspand zegt veel over het bedrijf. Dat verontreiniging van baksteen, beton en staal optreedt, is niet de schuld van de eigenaar of huurder. Alleen moeder natuur is aansprakelijk. Ondertussen weet elke ondernemer dat een vervuild pand geen goed signaal afgeeft aan klanten en relaties. Niet het gewenste visitekaartje. Een groot probleem is het niet, want Het Zuiden Coating lost het op door de gevels te coaten. Dat levert twee pluspunten op. Een duurzame frisse schil rond het bedrijfspand met als surplus een langere levensduur. Dat gebeurt bovendien in een kort tijdsbestek en zonder de reguliere werkzaamheden in het pand te verstoren. De investering staat in geen verhouding tot de kostprijs van andere oplossingen.

Wat voor gevels coaten wij vaak?

  • Stalen gevels coaten
  • Steen en beton coaten
  • Overheaddeur coaten

Waarom je gevel laten coaten?

Het ontvangen van relaties vraagt om een verzorgd bedrijfspand. Daar bestaat geen twijfel over, want niemand krijgt een tweede kans om een eerste indruk te maken. De gevel springt direct in het oog. Het aanbrengen van coating is de meest voor de hand liggende methode om de verontreinigde buitenmuur nieuw leven in te blazen. Functioneel én decoratief. De huurder krijgt een fraaier aanzicht, de eigenaar een hogere waarde van het vastgoed. Dat is wat de duurzame beschermende werking oplevert. De professionals van Het Zuiden Coatings zijn al meer dan veertig jaar actief in gevelcoating. Op basis van deze expertise in combinatie met hoogwaardig materiaalgebruik, verleent de specialist maximaal vijf jaar garantie.

Advies vragen voor mijn gevel

Wat kost gevelcoating?

Voor ook maar een schatting van de kosten aan bod komt, eerst het volgende: voorkomen is beter dan genezen. Naast het esthetische verhaal geldt hier ook een commercieel belang. De waarde hiervan valt vooraf niet te verrekenen met de prijs voor nieuwe coating. Dat de investering geen gapend gat in de exploitatiebegroting slaat, staat bij voorbaat vast.

Het Zuiden Coatings hanteert geen standaardprijs per vierkante meter. Daarvoor zijn de omstandigheden (conditie, bereikbaarheid, materiaalsoort en schaalgrootte) per project te divers. Dit is ook waarom vrijblijvend offreren juist wel standaard is. De technisch specialist voert ter plaatse een inspectie uit, weegt alle relevante omstandigheden tegen elkaar af en berekent zorgvuldig de kosten. Lange termijn plannen? Geen probleem. Wanneer een ingreep niet direct noodzakelijk is, dan staat dit in het rapport vermeld. Maatwerk is de norm.

Offerte aanvragen

Stalen gevels

Bekijk stalen gevels

Steen en beton

Bekijk steen en beton

Overheaddeur

Bekijk overheaddeur

Welke coating is geschikt?

Het Zuiden Coatings is al tientallen jaren actief in dit vakgebied. De ruime ervaring is van groot belang bij het deskundig adviseren over welke coating geschikt is op elke specifieke ondergrond én locatie. Voor alle denkbare combinaties bestaan speciale coatings. Maatwerk is standaard, voor steen, beton en alle gangbare soorten staal.

Hoe werkt Gevelcoating?

Het coaten van gevels is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om in de buitenlucht op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating op metselwerk, beton of staal gebeurt in drie stappen.

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het grondig reinigen van het bestaande oppervlak met een industriële hogedrukreiniger. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen alle kritieke punten -hoeken, doorvoeren, dilatatievoegen of (las-) naden- een aanvullende behandeling met een primer. De behandeling van kwetsbare plekken verhoogt de kwaliteit van de coating.

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de coating door vakmensen. Afhankelijk van de conditie van de ondergrond, is één of twee lagen voldoende voor jarenlange zekerheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.

Welke garanties geeft Het Zuiden Coatings?

Duurzaamheid zit in meer dan de coating op zich. Het Zuiden Coatings bouwt ook graag aan duurzaamheid in relatie met opdrachtgevers. Dit betekent dat service en onderhoud ook doorgaat ná oplevering van een project. Om de kwaliteit van het werk te borgen, geldt een garantie die -afhankelijk van de productkeuze- oploopt tot vijf jaar.

Offerte aanvragen?

Klik hier om contact te leggen met Het Zuiden Coatings. De responstijd bij het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte bedraagt een tot drie werkdagen.

Contact maken

gevelcoating025

gevelcoating024

gevelcoating023

gevelcoating022

gevelcoating021

gevelcoating020

gevelcoating019

gevelcoating018

gevelcoating017

gevelcoating016

gevelcoating015

gevelcoating014

gevelcoating013

gevelcoating012

gevelcoating011

gevelcoating010

gevelcoating09

gevelcoating08

gevelcoating07

gevelcoating06

gevelcoating05

gevelcoating04

gevelcoating03

gevelcoating02

gevelcoating01