Lichtstraten coaten

Het coaten van lichtstraten

‘Het is tegenwoordig aardig donker onder de lichtstraat’. Klinkt vast bekend. Het valt te begrijpen. Het vervuilde oppervlak is moeilijk bereikbaar en de verontreiniging is hardnekkig van aard. Maar precies in de lichtstraat is dat ongewenst. Het Zuiden Coatings reinigt het oppervlak en brengt daarna een beschermende, duurzaam transparante coating aan. Dit herstelt de lichtdoorlatendheid voor de lange termijn.

Waarom lichtstraten coaten?

Het coaten van een lichtstraat betekent een grote lichtopbrengst in ruil voor een kleine inspanning. De zon komt elke dag voor niets op. Overal waar de gratis toetreding van daglicht gewenst is, draagt een heldere lichtstraat bij aan het profijt. Na de behandeling door Het Zuiden Coatings doet de zon weer minimaal tien jaar datgene wat we verwachten: gratis daglicht leveren.

Advies vragen voor mijn dak

Wat zijn de voordelen van een heldere lichtstraat?

  • Hogere lichtopbrengst.
  • Lagere energiekosten.
  • Esthetisch fraai.

Ook weten wat de voordelen zijn van het coaten van bitumen daken, stalen dakbeplating en stalen dakconstructies?

Wat kost de coating van een lichtstraat?

Voor ook maar een schatting van de kosten aan bod komt, eerst het volgende: voorkomen is beter dan genezen. Elke dag minder lichtopbrengst betekent elke dag een extra kostenpost. De prijs voor het aanbrengen van een transparante coating in een lichtstraat, valt in het niet bij de rekening voor een nieuwe. Dat de investering geen gapend gat in de exploitatiebegroting van een pand slaat, staat ook bij voorbaat vast.

Het Zuiden Coatings hanteert geen standaard prijs per vierkante meter. Daarvoor zijn de omstandigheden (conditie, bereikbaarheid, materiaalsoort en schaalgrootte) per project te divers. Dit is ook waarom vrijblijvend offreren juist wel standaard is. De technisch specialist voert ter plaatse een inspectie uit, weegt alle relevante omstandigheden tegen elkaar af en berekent zorgvuldig de kosten. Lange termijn plannen? Geen probleem. Wanneer een ingreep niet direct noodzakelijk is, dan staat dit in het rapport vermeld. Maatwerk is de norm.

Offerte aanvragen

Hoe werkt het coaten van een lichtstraat?

Coating is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating in lichtstraten gebeurt in drie stappen.

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het voorzichtig, maar grondig reinigen van het oppervlak. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen kritieke punten -hoeken en naden- een extra behandeling met een specialistische primer. De behandeling van kwetsbare plekken geldt als borging voor de kwaliteit van de nieuwe toplaag.

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de transparante coating. Afhankelijk van de conditie van de onderlaag, is één laag voldoende voor jarenlange lichtdoorlatendheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.

blank

Welke coating is geschikt voor lichtstraten?

Het Zuiden Coatings kiest voor Mathys Vernac. Deze transparante acrylaat vernis is uitermate geschikt voor gebruik op hard polyester. De superieure coating herstelt de vezels van de lichtstraten en beschermt het polyester duurzaam tegen weersinvloeden en verontreiniging.

Voordelen van Mathys Vernac coating:

  • Transparant.
  • Bestand tegen weersinvloeden.
  • Soepel.
  • Alkalivast.
  • Vergeelt niet.

Tot vijf jaar garantie

Duurzaamheid zit in meer dan de nieuwe coating op zich. Het Zuiden Coatings bouwt ook graag aan duurzaamheid in relatie met opdrachtgevers. Dit betekent dat service en onderhoud ook doorgaat ná oplevering van een project. Om de kwaliteit van het werk te borgen, geldt een garantie die -afhankelijk van de productkeuze- oploopt tot vijf jaar.

Offerte aanvragen?

Klik hier om contact te leggen met Het Zuiden Coatings. De responstijd bij het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte bedraagt een tot drie werkdagen.

Contact maken
blank

dakcoating016

blank

dakcoating015

blank

dakcoating014

blank

dakcoating013

blank

dakcoating012

blank

dakcoating011

blank

dakcoating010

blank

dakcoating09

blank

dakcoating08

blank

dakcoating06

blank

dakcoating05

blank

dakcoating04

blank

dakcoating03

blank

dakcoating02

blank

dakcoating01