Steen en beton coaten

Bescherm je betonnen en stenen gevel

Wat voor baksteen en -in mindere mate- beton geldt, is een lange en nagenoeg onderhoudsvrije levensduur. Toch ontstaan onherroepelijk verontreinigen op beide typen gevels. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van de locatie. Goed om te weten dat zowel beton als baksteen uitstekend geschikt is voor coating.

Waarom steen en beton coaten?

Het coaten van beton en metselwerk in gevels heeft een dubbele uitwerking: functioneel en decoratief.

Functioneel is de beschermende werking van de buitenschil van het pand. Decoratief is de uitstraling, het aanzicht. De nieuwe coating blaast nieuw leven in verontreinigde muren.

De huurder krijgt een fraaier aanzicht, de eigenaar een hogere waarde van het vastgoed. Dat is wat de duurzame beschermende werking oplevert. De professionals van Het Zuiden Coatings zijn al meer dan veertig jaar actief in gevelcoating. Op basis van deze expertise in combinatie met hoogwaardig materiaalgebruik, verleent de specialist maximaal vijf jaar garantie.

Advies vragen voor mijn gevel

Wat kost het coaten van gevels?

Voor ook maar een schatting van de kosten aan bod komt, eerst het volgende: voorkomen is beter dan genezen. Naast het esthetische verhaal geldt hier ook een commercieel belang. De waarde hiervan valt vooraf niet te verrekenen met de prijs voor nieuwe coating. Dat de investering geen gapend gat in de exploitatiebegroting slaat, staat bij voorbaat vast.

Het Zuiden Coatings hanteert geen standaardprijs per vierkante meter. Daarvoor zijn de omstandigheden (conditie, bereikbaarheid, materiaalsoort en schaalgrootte) per project te divers. Dit is ook waarom vrijblijvend offreren juist wel standaard is. De technisch specialist voert ter plaatse een inspectie uit, weegt alle relevante omstandigheden tegen elkaar af en berekent zorgvuldig de kosten. Lange termijn plannen? Geen probleem. Wanneer een ingreep niet direct noodzakelijk is, dan staat dit in het rapport vermeld. Maatwerk is de norm.

Offerte aanvragen

Hoe werkt gevelcoating?

Het coaten van gevels is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om in de buitenlucht op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating op metselwerk en beton gebeurt in drie stappen.

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het grondig reinigen van het oppervlak met een industriële hogedrukreiniger. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Muur coaten gevelcoating

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen alle kritieke punten -hoeken, doorvoeren, dilatatievoegen of naden- een aanvullende behandeling met een primer. De behandeling van kwetsbare plekken verhoogt de kwaliteit van de coating.

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de coating door vakmensen. Afhankelijk van de conditie van de ondergrond, is één of twee lagen voldoende voor jarenlange zekerheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.

blank

Welke coating gebruikt Het Zuiden Coatings?

Het Zuiden Coatings is al tientallen jaren actief in dit vakgebied. De ruime ervaring is van groot belang bij het deskundig adviseren over welke coating geschikt is op elke specifieke ondergrond én locatie. Voor alle denkbare combinaties bestaan speciale coatings. Maatwerk is standaard, voor steen en beton. Het Zuiden Coatings werkt uitsluitend met dampdoorlatende muurverf. Dit is dé oplossing voor problemen met de vochthuishouding. Binnendringen van vocht wordt gestuit terwijl het aan de buitenzijde verdampt.

Welke garanties geeft Het Zuiden Coatings

Duurzaamheid zit in meer dan de coating op zich. Het Zuiden Coatings bouwt ook graag aan duurzaamheid in relatie met opdrachtgevers. Dit betekent dat service en onderhoud ook doorgaat ná oplevering van een project. Om de kwaliteit van het werk te borgen, geldt een garantie die -afhankelijk van de productkeuze- oploopt tot vijf jaar.

Offerte aanvragen?

Klik hier om contact te leggen met Het Zuiden Coatings. De responstijd bij het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte bedraagt een tot drie werkdagen.

Contact maken
blank

gevelcoating025

blank

gevelcoating024

blank

gevelcoating023

blank

gevelcoating022

blank

gevelcoating021

blank

gevelcoating020

blank

gevelcoating019

blank

gevelcoating018

blank

gevelcoating017

blank

gevelcoating016

blank

gevelcoating015

blank

gevelcoating014

blank

gevelcoating013

blank

gevelcoating012

blank

gevelcoating011

blank

gevelcoating010

blank

gevelcoating09

blank

gevelcoating08

blank

gevelcoating07

blank

gevelcoating06

blank

gevelcoating05

blank

gevelcoating04

blank

gevelcoating03

blank

gevelcoating02

blank

gevelcoating01