overlay image logo nac coating stalen dak tribune

Dak Coaten

Elk dak krijgt te maken met slijtage. Het dak is alleen niet het eerste wat opvalt aan een bedrijfspand waardoor niemand het ziet gebeuren totdat het te laat is. Aan de hand van speciale dakcoating kan preventief de slijtage worden voorkomen en de levensduur worden verlengd. Preventief coaten voorkomst slijtage en verlengt de levensduur.

Bitumen Dak Coaten Stalen dakbeplating coaten Lichtstraten coaten Staalconstructie coaten Offerte aanvragen

Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend een offerte

Waarom daken coaten?

Het coaten van daken is belangrijk om slijtage te voorkomen. Het risico dat een dak in slechte staat verkeert, kan veel nadelige gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering in het pand. Denk aan lekkage of andere schade. Door een speciale dakcoating zijn deze risico’s te vermijden. Door onze efficiënte methode bespaar je veel onnodige kosten en tijd. Onze dakcoating heeft altijd een garantietermijn van 10 jaar. Wij geloven namelijk in ons product en geven daarmee ook die zekerheid aan jou.

Wat kost het coaten van je dak?

Wij hanteren geen standaardprijs per vierkante meter. Dit komt doordat er verschillende factoren invloed hebben op de prijsvorming. Denk aan de huidige staat, de bereikbaarheid van het dak, materiaalsoort en de schaalgrootte.

Onze technische specialist voert ter plaatse een inspectie uit om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie. Doordat wij de verschillende factoren objectief bekijken en graag met jou meedenken, maken wij altijd een vrijblijvende offerte op. Daarmee heb je meteen een helder inzicht over de investering. Wanneer het coaten van jouw bedrijfsdak niet per direct noodzakelijk is, kunnen we dit altijd op een later moment uitvoeren. Bij ons kan je verwachten dat we met jou meedenken en maatwerk leveren.

libra project dakbedekking
Stichting St. Christoforus dakbeplating coaten
nac coating stalen dak tribune
Broekman Logistics Limburg B.V. dak coaten
Dakcoating aanbrengen
Broekman Logistics Limburg B.V. dak coaten
Broekman Logistics Limburg B.V. dak coaten
Bitumen dakbedekking – Dongen
Broekman Logistics Limburg B.V. dak coaten

Welke coating is voor mijn dak geschikt?

Er zijn verschillende soorten dakcoatings op de markt. De keuze is afhankelijk van het daktype en de ondergrond hiervan.

De meeste voorkomende varianten dakcoatings zijn: roestwerende coating, siliconen coating, polyurethaan, fillcoat en vernac. Door onze jarenlange ervaring zorgen wij altijd voor het beste advies voor jouw bedrijfsdak. Daarmee zorgen we ervoor dat de hoogst haalbare kwaliteit wordt gerealiseerd.

Tien jaar garantie op dakcoating

Onze dakcoatings zijn milieuverantwoord en effectief. Het behouden of realiseren van een kwalitatief sterk dak is noodzakelijk voor de lange termijn. Wij zorgen er voor dat jouw bedrijfsdak duurzaam wordt.

Zelfs bij een sterk verouderd dak zorgen wij ervoor dat de nieuwe toplaag het dak weer in topconditie brengt. Omdat wij achter onze producten staan en zeker zijn van de levensduur hiervan, geven wij jou ook de zekerheid met tien jaar garantie.

Hoe werkt dakcoating?

Het coaten van daken is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om in de buitenlucht op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating op daken gebeurt in drie stappen.

Reinigen van het dak

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het grondig reinigen van het bestaande dakoppervlak met een industriële hogedrukreiniger. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Hechtlaag aanbrengen op het dak

Stap 2: Hechtlaag/primer aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen kritieke punten -vooral rond hoeken, doorvoeren en afvoeren in het oppervlak- een extra behandeling met een specialistische primer. De behandeling van kwetsbare plekken verhoogt de kwaliteit van de coating.

Dakcoating aanbrengen

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de coating door professionals. Afhankelijk van de conditie van de onderlaag, is één of twee lagen voldoende voor jarenlange zekerheid en bescherming. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.