overlay image logo Bitumen daken coaten

Bitumen daken coaten

Een dak coaten zorgt voor extra bescherming. Bij bitumen daken is dit zeer belangrijk want bitumen daken hebben een beperkte levensduur. Na verloop van tijd verandert de kwaliteit van het dak door onherroepelijke craquelé vorming. Ook zijn bij bitumen daken verschillende slijtageplekken te zien. Die ontstaan door weersinvloeden en uv-straling. Het gevolg hiervan is dat het dak niet meer waterdicht is en daarmee lekkage ontstaat.

Lekkage heeft veel ingrijpende consequenties voor het bedrijfspand. Het is daarom van belang om dit te voorkomen. Wij hebben speciaal ontwikkelde coatings die bedrijfsdaken beschermen. Het aanbrengen van een milieuvriendelijke coating zorgt ervoor dat het bedrijfsdak beschermt is tegen verschillende weersinvloeden en stilstaand water. Daarmee verleng je de levensduur van het dak en voorkom je onnodige schade.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend een offerte

Waarom bitumen daken coaten?

De gevolgen van slijtage op een bitumen dak kunnen uitlopen tot flinke schade. Het is daarom van belang om het dak goed te onderhouden en preventief te behandelen. Met onze efficiënte renovatie methode zorgen wij ervoor dat de levensduur van het dak wordt verlengd. Wij maken gebruik van een  speciale dakcoating. Hiermee zorgen we ervoor dat de kwaliteit van het dak aanzienlijk wordt verhoogd. Voor het renoveren van het dak bieden wij altijd tien jaar garantie aan. Daarmee is de investering niet alleen gunstig voor nu, maar ook voor de toekomst.

Als je je bitumen dak laat coaten zorgt dit voor veel voordelen.

  • Lagere exploitatiekosten – langere levensduur (uv-bestendig).
  • Beheersing binnentemperatuur en energiekosten – reflectie zonlicht.
  • Verbetering rendement zonnepanelen – minder warmteabsorptie.
  • Minder milieubelastend.
  • Geen afvoer versleten onderlaag.
  • Veilig proces. Geen brandgevaar.

Wat kost het coaten van mijn bitumen dak?

Wij hanteren geen standaardprijs per vierkante meter. Dit komt doordat er verschillende factoren invloed hebben op de prijsvorming. Denk aan de huidige staat, de bereikbaarheid, type dakbedekking en de schaalgrootte.

Onze technische specialist voert ter plaatse een inspectie uit om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie. Doordat wij de verschillende factoren objectief bekijken en graag met jou meedenken, maken wij altijd een vrijblijvende offerte op. Daarmee heb je meteen een helder inzicht over de investering.

Wanneer het coaten van jouw bitumen dak niet per direct noodzakelijk is, kunnen we dit altijd op een later moment uitvoeren. Bij ons kan je verwachten dat we met jou meedenken en altijd maatwerk leveren.

Tempratuurverschillen

Op deze afbeelding zie je het temperatuurverschil tussen het zwarte dak en het proefstuk met de witte coating. Het blauwe gedeelte betreft een proefstuk met onze witte coating.

overlay image logo witte coating op bitumen dak temperatuur
libra project dakbedekking
Bitumen dak hechtlaag
Bitumen dakbedekking – Dongen
libra project dakbedekking
libra project dakbedekking
Bitumen dak reinigen
Bitumen daken coaten
Bitumen dakbedekking – Dongen
Bitumen dakbedekking – Dongen
Bitumen dakbedekking – Dongen

Bitumen Dakcoating

De coating die de levensduur van bitumen delen aanzienlijk verlengt, is Bitumen dakcoating. Dit milieuverantwoorde product is speciaal ontwikkeld voor de renovatie en het herstel van bitumen daken. Wat de hoge kwaliteit bepaalt is het volgende: uitstekende hechting op elk bitumen oppervlak, blijvend elastisch, ongevoelig voor werking ondergrond, bestand tegen (sterke) schommelingen van temperaturen, reflecteert zonlicht (wit).

Tot tien jaar garantie

Duurzaamheid zit in meer dan de nieuwe dakcoating op zich. Het Zuiden Coatings bouwt ook graag aan duurzaamheid in relatie met opdrachtgevers. Dit betekent dat service en onderhoud ook doorgaat ná oplevering van een project. Om de kwaliteit van het werk te borgen, geldt een garantie die -afhankelijk van de productkeuze- oploopt tot tien jaar.

Hoe werkt coating van bitumen daken?

Het coaten van een bitumen dak is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om in de buitenlucht op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van bitumen dakcoating op bitumen daken gebeurt in drie stappen.

Bitumen dak reinigen

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het voorzichtig, maar grondig reinigen van het bestaande dakoppervlak met een industriële hogedrukreiniger. De druk blijft laag om beschadiging van de kwetsbare bitumenlaag te voorkomen. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

Bitumen dak hechtlaag

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen kritieke punten -vooral rond hoeken, doorvoeren en afvoeren in het oppervlak- een extra behandeling met een specialistische primer. De behandeling van kwetsbare plekken met geotex (vliezen) en bitumencoating verhoogt de kwaliteit van de nieuwe toplaag.

Bitumen daken coaten

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van Siliconen Dak Coating door professionals. Afhankelijk van de conditie van de onderlaag, is één of twee lagen voldoende voor jarenlange zekerheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.