overlay image logo lichtstraten coaten

Het coaten van lichtstraten

Bij lichtstraten komt het vaak voor dat het oppervlak vervuild raakt en daardoor de lichtdoorlatendheid afneemt. De verontreiniging van het oppervlak is hardnekkig van aard en ook moeilijk om te bereiken. Wij reinigen het oppervlak van de lichtstraat en brengen meteen een beschermende coating aan op de lichtstraat. Hiermee is de lichtdoorlatendheid weer volledig hersteld en blijft dit ook beschermd voor de lange termijn.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend een offerte

Waarom lichtstraten coaten?

Het coaten van de lichtstraten zorgt ervoor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het zonlicht. En het beschermd de lichtstraat tegen toekomstige vervuiling. Na een krachtige coating behandeling kan de lichtstraat weer zeker een paar jaar mee.

Hoeveel kost het coaten van mijn lichtstraat?

De vervuiling van een lichtstraat zorgt voor minder lichtdoorlatendheid. Dat is natuurlijk erg zonde. Wanneer de vervuiling langer op de lichtstraat zit, moet deze hoogstwaarschijnlijk worden vervangen. Dit brengt veel kosten met zich mee. De investering voor het aanbrengen van een milieuvriendelijke coating is daarmee de betere optie. De coating functioneert uitermate goed, ook voor op de langere termijn.

Wij hanteren geen standaardprijs per vierkante meter. Dit komt doordat er verschillende factoren invloed hebben op het coaten van de lichtstraat. Denk aan de huidige staat, de bereikbaarheid, materiaalsoort en de schaalgrootte.

Onze technische specialist voert ter plaatse een inspectie uit om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie. Doordat wij de verschillende factoren objectief bekijken en graag met jou meedenken, maken wij altijd een vrijblijvende offerte op. Daarmee heb je meteen een helder inzicht voor de investering.

lichtstraten coaten
lichtstraat hechtlaag
lichtstraat coaten

Welke coating is geschikt voor lichtstraten?

Wij gebruiken het liefste de coating: Mathys Vernac. Dit is een transparante acrylaat vernis en is geschikt voor het gebruik op hard polyester. De Vernac coating herstelt de vezels van de lichtstraten en beschermt het polyester van de lichtstraat. Zo is de lichtstraat veilig voor vele weersinvloeden en verontreiniging.

De coating die we hiervoor gebruiken is volledig transparant zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het zonlicht. Ook is de coating bestand tegen verschillende weersinvloeden. Daarnaast is de coating soepel, alkalivast en vergeelt deze niet. Zo blijft de coating altijd een mooi aanzicht hebben.

Tot vijf jaar garantie

Naast dat wij met duurzame en milieuvriendelijke coatings werken, werken we ook graag aan een duurzame relatie. Wij streven altijd de hoogste kwaliteit na voor jouw bedrijfspand. Doordat wij zo zeker zijn van ons product, bieden we ook graag jou deze zekerheid. Daarom heb je altijd tot 5 jaar garantie. Het termijn van de garantie is afhankelijk van de productkeuze. In onze garantie valt altijd de service en het onderhoud.

Het coaten van een lichtstraat, hoe werkt dit?

Coaten is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating in lichtstraten gebeurt in drie stappen.

lichtstraten coaten

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het voorzichtig, maar grondig reinigen van het oppervlak. Hier komen absoluut géén chemicaliën aan te pas, alleen zuiver water. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

lichtstraat hechtlaag

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen kritieke punten -hoeken en naden- een extra behandeling met een specialistische primer. De behandeling van kwetsbare plekken geldt als borging voor de kwaliteit van de nieuwe toplaag.

lichtstraat coaten

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de transparante coating. Afhankelijk van de conditie van de onderlaag, is één laag voldoende voor jarenlange lichtdoorlatendheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.