overlay image logo jumbo golf header

Stalen gevels coaten

Het aanzicht van een bedrijfspand is van groot belang voor de eerste indruk. Daarnaast telt ook mee dat de levensduur van het bedrijfspand zo lang mogelijk is.

Het coaten van stalen gevels met bijvoorbeeld sandwichpanelen, is hier de oplossing voor. Door het coaten van de stalen gevels verbetert de levensduur en het aanzicht van het pand. Het coaten is een relatief eenvoudige ingreep. Doordat wij effectief werken kunnen de werkzaamheden in het pand gewoon doorgaan zonder gestoord te worden. De investering is daarom interessant voor de korte en de lange termijn.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend een offerte

Wat kost het laten coaten van mijn gevel?

Wij hanteren geen standaardprijs per vierkante meter. Dit komt doordat verschillende factoren invloed hebben op jouw gevelbeplating. Denk aan de huidige staat, de bereikbaarheid, materiaalsoort en de schaalgrootte.

Onze technische specialist voert ter plaatse een inspectie uit om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie. Doordat wij de verschillende factoren objectief bekijken en graag met jou meedenken, maken wij altijd een vrijblijvende offerte op. Daarmee heb je meteen een helder inzicht over de investering.

Welke voordelen heeft coating?

Er zijn vele voordelen wanneer gebruik wordt gemaakt van een coating. De ondergrond en de omstandigheden bepalen per bedrijfspand welke coating het meest effectief is. De geschikte coating is stoot- en slagvast, water- en vuil afstotend, bestand tegen verschillende weersinvloeden, mos- en schimmelwerend en chemisch resistent.

Het Zuiden Coatings
jumbo golf header
boerderij afbeelding 3
Boerderij afbeelding 1
boerderij afbeelding 2

Welke coating is nodig voor stalen gevels?

Elk bedrijfspand bekijken wij uitermate goed om de meest geschikte coating toe te passen. Hiermee realiseren we de hoogst haalbare kwaliteit. Voor de meest voorkomende materiaalsoorten bestaan speciale coatings. Wij werken altijd met milieuvriendelijke producten. Waar nodig behandelen wij de borstwering onder de gevelplaten. Door onze effectieve methode halen we het maximale naar boven.

Welke garanties geeft Het Zuiden?

Naast dat wij duurzame en milieuvriendelijke coatings toepassen, werken we ook graag aan een duurzame relatie. Wij streven altijd de hoogste kwaliteit na voor jouw bedrijfspand. Doordat wij zo zeker zijn van ons product, bieden we ook graag jou deze zekerheid. Daarom heb je altijd tot 5 jaar garantie. De termijn van de garantie is afhankelijk van de productkeuze.

Hoe werkt gevelcoating?

Het coaten van gevels is werk voor professionals. Vakmensen die gewend zijn om in de buitenlucht op hoogte te werken. Daarbij speelt naast de zorg voor kwaliteit ook de verantwoording over veiligheid voor mens en milieu. Het aanbrengen van coating op metselwerk, beton of staal gebeurt in drie stappen.

boerderij afbeelding 2

Stap 1: Reinigen

De eerste stap bestaat uit het grondig reinigen van het bestaande oppervlak met een industriële hogedrukreiniger. Hier komen naast milieuverantwoorde schoonmaakmiddelen absoluut géén chemicaliën aan te pas. Zo ontstaat een schone (vet- en stofvrij) en egale hechtlaag voor de nieuwe coating.

boerderij afbeelding 3

Stap 2: Hechtlaag aanbrengen

De tweede stap geldt als voorbereiding voor de optimale aanhechting van de nieuwe coating. Daarbij krijgen alle kritieke punten -hoeken, doorvoeren, dilatatievoegen of (las-) naden- een aanvullende behandeling met een primer. De behandeling van kwetsbare plekken verhoogt de kwaliteit van de coating.

Boerderij afbeelding 1

Stap 3: Coaten

De derde stap is het aanbrengen van de coating door vakmensen. Afhankelijk van de conditie van de ondergrond, is één of twee lagen voldoende voor jarenlange zekerheid. Het aanbrengen gebeurt zonder verlies aan materiaal. Speciale voorzieningen zijn dan ook niet van toepassing.